вторник, 15 април 2014 г.

„Изгорени мостове” от Вал Макдърмид

 Държа в ръцете си последната книга на шотландската авторка, след като съм я прочела на един дъх. И съм разтърсена! Какво напрежение, каква динамика! И каква перфектна лудост…
„Изгорени мостове” е осмата книга от серията на Вал Макдърмид за Тони Хил и Карол Джордан. Тя продължава оттам, от където е свършила „Разплата”. Главните герои са същите, престъпленията – различни, макар и не по-малко кървави и тежки. След като блестящият екип от криминалисти на Карол се е разпаднал, тук виждаме как всеки се опитва да се справи с демоните и чувствата си на фона на нови тежки убийства. В града има нов психопат и той не смята да пожали нито една от жертвите си. Е, може би има малка надежда… Все пак, толкова ли е трудно човек да открие идеалната половинка? А Тони изведнъж се оказва в центъра на събитията. И за да се справят с това ново предизвикателство всички ще трябва да започнат да градят наново основите на онези мостове, които сами са разрушили.
„Изгорени мостове” е разказ не просто за извратен психопат, решил да наказва жени, представяйки си един и същ образ. Това е разказ за справянето с демоните, властващи в душите, за страховете и вината. Вал Макдърмид представя майсторски психологическия профил на полицая, на обикновения човек, на жертвата, на убиеца.


„Най-трудното нещо в този живот е да избереш моста, по който да минеш, и моста, който трябва да изгориш.” из „Изгорени мостове”, Вал Макдърмид.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Powered By Blogger